diumenge, 4 de setembre del 2011

La final del CIM omple l'Albereda de Bétera

2da Ronda guanyadors del Concurs Itinerant de Música.

El passat divendres 26 d'agost tingué lloc a Bétera la final del Concurs Itinerant de Música del Camp de Túria. El concert, que aconseguí aglutinar centenars de persones a l'Albereda de la localitat, comptà amb les actuacions dels tres grups finalistes: En Jake, 2da Ronda i Aforo Màximo; i amb la posada en escena dels d'Orxata Sound System.

Durant el concert, que organitzàrem juntament l'Ateneu de Bétera, el públic assistent pogué triar el guanyador del concurs de música. D'aquesta manera, foren els de 2da Ronda els qui, amb 350 vots, quedaren en primera posició i guanyaren la gravació gratuïta d'una maqueta i, com a sorpresa que s'anuncià durant el mateix concert, l'oportunitat d'actuar al Calderona Rock els dies 7 i 8 d'octubre a la vila d'Olocau. La segona posició fou per als d'Aforo Máximo que aconseguiren arreplegar 317 vots al llarg de la nit. Finalment, amb 155 vots, els d'En Jake obtingueren el tercer lloc de la final.

En acabar l'actuació d'Aforo Máximo tingué lloc un parlament amb el qual l'Assemblea de Joves del Camp de Túria volguérem resaltar la importància de la construcció del moviment juvenil i de la Unitat Popular a la comarca; una necessitat que, si més no, encara es fa més imprescindible en l'actual context de crisi econòmica i retallades de Drets socials.

La nit, però, no s'acabà amb l'actuació dels tres finalistes i foren els d'Orxata Sound System els que s'encarregaren de ficar punt final a la vetllada plena d'actuacions. D'aquesta manera, l'Albereda pogué gaudir i ballar amb la frescor de la música electrònica barrejada amb ragga, cant d'estil i música tradicional valenciana

Amb el Concurs Itinerant de Música, que ha comptat amb la participació de 2da Ronda, Pepe Ruíz, Rock'n Ron, En Jake, Simètric, Alikata Rock, Aforo Máximo, Trineu Tanoka, Skazofrenia, King Kong Boy, Lluís Vicent, Sense Poure, Sin Razón, Escak al Rei i Niquelados Durband; l'Assemblea de Joves del Camp de Túria hem volgut oferir una alternativa d'oci per als i les joves de la comarca, oferir als grups un espai de difusió, promoció, coneixença, intercanvi i cooperació on promocionar la música i la cultura musical, així com revalorar la creativitat i el dinamisme juvenil expressat musicalment.


MANIFEST:

Ara farà 2 anys que un grup de joves de la comarca del Camp de Túria vàrem emprendre el difícil camí d’intentar articular una alternativa social, política i cultural a la comarca. Un camí que, a base d’un treball constant i humil, ens està fent créixer cada vegada més.

Ara més que mai fa falta que la societat ens mobilitzem, que prenguem els carrers. Cada dia que passa ens estem adonant de quina manera la societat capitalista s’està desmoronant per moments i que l’única eixida que ens ofereixen és la de les retallades socials en educació, sanitat, reformes laborals i de pensions. Unes retallades que, no ens enganyem, només beneficien als grans empresaris i a la classe política corrupta.

Però nosaltres, la juventud rebel del Camp de Túria, sí que creiem en un altra eixida. La de la transformació social, la del canvi del sistema capitalista per un on no existisquen diferències de classe social, ni de gènere, ni de races i on es respecte la lliure determinació de cada poble que componem la societat. Una societat justa on la classe treballadora agafe les regnes dels seus destins.

Però, com hem dit anteriorment, és un camí dur i llarg. La nostra aposta és ben clara per tal d’aconseguir aquests anhelats ideals: la construcció del moviment juvenil popular al Camp de Túria que articule i mobilitze a tots i totes les joves en base un pensament crític i constructiu. Ara és el moment, gent, de no només anar de concerts i portar samarretes reivindicatives. És el moment de la mobilització i l’organització. De posar-se a treballar de manera decidida per la transformació social en base a una organització assembleària, igualitària i horitzontal.

Però els objectius van més enllà dels joves. Cada vegada estem més convençuts i creiem més necessari que mai l’acumulació de forces i moviments socials a la nostra comarca; és a dir, l’impuls de la Unitat Popular. En aquest sentit, celebrem i donem el nostre màxim suport i solidaritat a projectes com el de l’Ateneu de Bétera, l’Ateneu de Benaguasil, el Casal Jaume I, el moviment del 15-M creat a la nostra comarca, així com totes aquelles iniciatives de caràcter popular que intenten apostar per una altra manera d’organitzar les coses; per una manera més propera, constant i fraternal de veure les relacions entre les persones. Iniciatives que cal anar treballant conjuntament per tal de crear estructures populars sòlides, participatives i legítimes.

Així doncs, posent-nos les piles. Comencem a treballar, a decidir i, al cap i a la fi, a vèncer. Ja no és moment de resistir, és moment d’agafar la paella pel mànec i canviar radicalment la societat.

Joves del Camp de Túria, fem-ho per nosaltres, fem-ho pel poble!!

Visca la Terra i Visca el poble!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada